fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Välbesökt samtal om besöksnäringen

Välbesökt samtal om besöksnäringen

Fredagen den 18 november bjöd eXpression in till ett välbesökt lunchsamtal under temat framtidens hållbara besöksnäring. I samtalet deltog Peter Juneblad, näringslivsdirektör Umeå kommun, Annika Sandström, regionturismchef Region Västerbotten, Gabriella Hed Vall, VD Visit Umeå och Cecilia Lindström, VD och ägare Järnspisens matbod och centrumutvecklare i Piteå.

I samtalet lyftes många intressanta frågor om vad coronapandemin inneburit för besöksnäringen och handeln. Samtidigt som det har varit utmanande år i branschen har pandemin också accelererat utvecklingen hos företagen likväl som hos alla företagsfrämjande organisationer. I ljuset av det som varit konstaterades att samtliga i panelen nu blickar framåt med en stark framtidstro trots att ingen vet vad som väntar.

Det finns inte längre något som vi kan kalla normala tider, konstaterade Cecilia Lindström och fick medhåll från övriga deltagare i panelen.

Samtalet modererades av Annakarin Nyberg, projektledare för projektet Framtidens hållbara besöksnäring vid eXpression Umeå.

Missade du samtalet går det att se via eXpression Umeås Facebook.

Projektet Framtidens hållbara besöksnäring och handel, som genomförs vid företagsinkubatorn eXpression i Umeå, har under två års tid arbetat med att sprida och dela erfarenheter om vad pandemin inneburit för både företag och företagsfrämjare i norra Sverige. Projektet är en del av Tillväxtverkets satsning Kunskapsutveckling i coronapandemin och genomförs under perioden 1 februari 2021 – 31 december 2022. 

Senaste inläggen från framtidens hållbara besöksnäring

Till projektsidan för Framtidens hållbara besöksnäring & handel.

Nyheter

Välbesökt samtal om besöksnäringen

Nyheter

Erfarenheter och lärdomar under pandemin

Nyheter

Erfarenhetsutbyte i Norrbotten

Nyheter

Pandemin: företagsfrämjares reflektioner över möjligheter och utmaningar

signa upp för vårt nyhetsbrev