fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Digital vernissage
Summer eXpression 2021

Under sju veckor har åtta formgivare arbetat med att ta sin idé till en färdig produkt – nu kan du ta del av resultatet. Ta en sväng i det digitala utställningsrummet och upptäck produkterna och tankarna bakom. Produktionen har skett i nära samarbete med lokala tillverkare och under hösten kommer alla föremål finnas till försäljning hos Designtorget.

Bära

Uppmärksamma det vackra i det enkla; en stickling eller några ängsblommor du plockat runt knuten. Bära är en blomsterhållare designad för att passa dricksglas som finns i våra hem och används för att sätta växten i fokus genom att bära och framhäva den.

DESIGNER: Linnea Lundmark

PRODUCENT: Agraff Design

MATERIAL: Rostfritt stål

Dalgömma

Med sin dekorativa form och funktion ger denna kabelbox en upplevelse av lugn och ordning i hemmet; från att enkelt rymma de flesta storlekar av grenuttag och kablar bakom berget och upptäcka hålen som intuitivt hanterar kablar, till att placera den i hemmet som en naturlig del av din heminredning.

DESIGNER: Linn Yue Thomessen

PRODUCENT: Furniture Farm

MATERIAL: Betsad valnöts faner

 

DĀR

Dār på arabiska betyder hem eller hus. En plats kan betyda mycket för en person, vara okänt för en annan eller bjuda på en historia. Designen vill skapa en möjlighet till både nyfikenhet och diskussion om platser samtidigt som vi möts. Underlägget DĀR kan lyfta fram maten, men också brännheta områden. Håll utkik. Fler platser planeras komma.

DESIGNER: Mohammad Mohammad

PRODUCENT: Enably, ecorub AB

MATERIAL: Återvunna bildäck, rostfritt stål

 

Fjord

Tvålkoppens säregna form är inspirerad av fjordar, med dess branta klippväggar och djupa vikar. De sluttande sidorna avleder vattnet till rännan i koppens mitt. Tvålen förblir fräsch och vattnet rinner ned i handfatet.

DESIGNER: Mika Lindblad Studio

PRODUCENT: Röbäcks Glas och Lera

MATERIAL: Lera

 

Fnöske

I de svenska skogarna växer en formglad svamp med bortglömd historia. Fnösktickan användes i över fem tusen år för att göra upp eld, men har i modern tid fallit i glömska. Ljuslyktan Fnöske är en hyllning till den svenska skogen, till traditionen och till tickan som skapat värme och ljus i årtusenden.

DESIGNER: Matilda Thorup

PRODUCENT: Agraff design

MATERIAL: Keramik

 

Membran

Membran är en blomkruka i tyg, framtagen för att gynna växten. Tygets vattentäta och andningsbara egenskaper kompletteras med en vattentät hinna i botten för att ytterligare motverka läckage. Membran fraktas platt för att minimera klimatavtrycket.

DESIGNER: Petter Henfridsson

PRODUCENT: Samhall, ScreenCenter

MATERIAL: Plyester, transfertryck

 

Stålbjörk

Stålbjörk är en vertikal kroklist som är formgiven för att synas och ta plats. Med inspiration från naturen växer den tredimensionella formen fram ur ett platt stålark och skapar intressanta möten mellan ljus och skugga. Stålbjörken blir naturligt en lekfull och praktisk inredningsdetalj till hemmet.

DESIGNER: Viktor Nordling

PRODUCENT: Enably Sävar AB och Umeå Pulverlack AB

MATERIAL: Pulverlackerat stål

 

Up

Växtstället Up gör det möjligt att odla på fönsterbrädet i flera nivåer. De valvformade benen sammantaget med modulernas olika höjderna skapar en dynamiskt och arkitektonisk siluett i fönstret som ramar in och lyfter fram växterna på ett vackert sätt.

DESIGNER: Ami Olin Nordenmarker

PRODUCENT: Enably Sävar AB och Umeå Pulverlack AB

MATERIAL: Pulverlackerat stål

 

Uphill

Pärmhyllan Uphill har rest sig ur det efterlämnade materialet från växtstället Up. Hyllan passar exempelvis bra i hallen där den fungerar som en trygg dal för telefonen, posten eller varför inte god-morgon-lappen. Hyllan kommer i två storlekar och funkar även bra fristående på ett skrivbord.

DESIGNER: Ami Olin Nordenmarker

PRODUCENT: Enably Sävar AB och Umeå Pulverlack AB

MATERIAL: Pulverlackerat stål

 

läs mer

Matilda-Thorup
Möt arkitekten och formgivaren Matilda Thorup
omslag_designtorget samarbete
Designtorget och eXpression Umeå stöttar unga formgivare

Vad är Summer expression?

Under en sommar ges unga kreatörer chansen att ta sin design från idé till färdig produkt. Arbetet sker i nära samarbete med skickliga producenter i Umeåregionen och experter inom affärsutveckling. Programmet hjälper deltagaren att fördjupa sin förståelse och praktiska tillämpning om viktiga delar i design- och tillverkningsprocessen, samtidigt som man utvecklar sin entreprenöriella förmåga och affärsmässighet – två viktiga aspekter för att lyckas som formgivare. Programmet avslutas med en utställning och försäljning hos vår samarbetspartner Designtorget.